Eerste SIV Brandweer Hellevoetsluis terug op het oude nest.


Hellevoetsluis- Dinsdagmiddag is na 13 jaar een voor vele onder ons zeer bekend Brandweervoertuig terug in de stad waar hij zijn dienstbare jaren heeft versleten.
De Ford F350Xl uit 1995 kwam dat jaar als één van de twee eerste SIV voertuigen in dienst en heeft dienst gedaan tot 2007. Daarna is het voertuig in vol oornaat in bezit geweest van het PIT museum in Almere.
Inmiddels is dat museum definitief gesloten en daardoor zag het Brandweermuseum in Hellevoetsluis de kans schoon om dit toch wel bijzondere voertuig in haar collectie op te nemen.


Op de neus van de auto staat een meisjesnaam vermeld, deze naam behoort toe aan de dochter van Brandweerman Rene. Één van de vaste mannen op dit voertuig. Aan Rene dan ook de eer om achter het stuur te kruipen tijdens het lossen van de Ford.
Vervolgens werd er met vereende krachten de voertuigen op hun plek gezet, maar niet voordat er een foto gemaakt was naast de allernieuwste Tankautospuit van Hellevoetsluis, welke binnenkort opertationeel is.

Niet alleen de Ford F350 kwam terug naar zijn vertrouwde stek, Ook een Daf 33 bedrijfsbrandweer en een Dodge van Brandweer Vierpolders en een oude Stoomspuit kwamen terug in de collectie van het Brandweermuseum.
Doordat deze voetuigen terug kwamen, moest helaas de Landrover autospuit naar de opslag in Utrecht.