Aanleg glasvezel van start in Oostvoorne, Oudenhoorn, Tinte, Vierpolders en Zwartewaal.


Goed nieuws voor de inwoners van Oostvoorne, Oudenhoorn, Tinte, Vierpolders en Zwartewaal. Er komt glasvezel! Er is voldoende animo in deze dorpen waardoor is besloten om over te gaan tot aanleg. Met deze aankondiging wil DELTA Fiber Netwerk, de inwoners zekerheid geven in deze toch al onzekere tijden. Naar verwachting starten de graafwerkzaamheden in mei 2021. Alle inwoners die zich tijdens de glasvezelcampagne hebben aangemeld, worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws en het verdere verloop van de schouw- en de aanlegwerkzaamheden.

Aanmelden zonder aansluitkosten kan nog tot 24 maart
Omdat het met de coronamaatregelen lastiger is geweest om alle inwoners persoonlijk te bereiken, krijgen inwoners tot 24 maart 2021 nog de tijd om zich alsnog aan te melden voor glasvezel bij een van de telecomaanbieders Caiway, DELTA, Helden Van Nu of Online.nl. Doen zij dit voor 24 maart, dan hoeven aanmelders geen aansluitkosten van € 650,- te betalen en profiteren zij van een scherp welkomstaanbod.

Wethouder Lies van der Pol: “Dit is goed nieuws voor deze vijf dorpen op Voorne”
“Met de aanleg van glasvezel krijgen we die goede infrastructuur, die het mogelijk maakt dat we in de toekomst wonen, werken en de zorg meer digitaal maken” zegt wethouder Van der Pol van de gemeente Westvoorne. “Juist in deze tijd merken we hoe belangrijk het is om over stabiel en snel internet te beschikken om te kunnen thuiswerken, onderwijs te volgen of sociale contacten te onderhouden. We hebben goede afspraken gemaakt met DELTA Fiber Netwerk over de kwaliteit van de aanleg. Wat ons betreft kunnen we starten.”

Michiel Admiraal, Director Business Development Delta Fiber Netwerk:
“We zijn blij dat we de inwoners kunnen feliciteren met de komst van glasvezel. We hebben vertrouwen in het huidige aantal aanmeldingen en wat er nog gaat komen nu mensen weten dat we gaan starten met de aanleg. Mensen ervaren nu hoe belangrijk stabiel en snel internet is. Omdat we in verband met de coronamaatregelen niet iedereen konden bereiken, hebben we besloten dat inwoners zich alsnog gratis kunnen aanmelden. Dit kan via de lokale verkopers en verenigingen. Tot 24 maart hoeven aanmelders geen aansluitkosten te betalen en profiteren zij van een scherp welkomstaanbod; de eerste 6 maanden betalen inwoners slechts € 9,95 per maand. Zo kunnen ze voordelig kennis maken met supersnel glasvezel.”

Zichtbaar op straat
Binnenkort start de aannemer in deze dorpen met het schouwen van woningen van inwoners die zich al hebben aangemeld. Een schouw betekent dat de aannemer bij de inwoners, die zich al aangemeld hebben, langskomt om te kijken waar de aansluiting in huis komt. Uiteraard werken zij volgens de RIVM richtlijnen en worden extra corona-maatregelen in acht genomen. De woningschouwer zal zich altijd legitimeren met een ID-pas. Daarnaast starten ook de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg.