Britse Coronavariant vastgesteld bij twee bewoners verzorgingstehuis in Hellevoetsluis.


Hellevoetsluis – Bij een routinesteekproef onder bewoners van een verzorgingshuis in Hellevoetsluis zijn er twee besmettingen van de Britse variant van het corona virus geconstateerd.
De twee bewoners waren op 6 januari positief getest. Vandaag werd naar onderzoek duidelijk dat het om de Britse variant ging.


Vlak voor de Kerstdagen vond er een corona uitbraak plaats in verpleeghuis de Groothoek. Hierop besloot de RIVM in samenwerking met het Maasstadziekenhuis een onderzoek te starten. Careyn, De overkoepelende organisatie waar het verpleeghuis onder valt gaf aan dat er in overleg met de GGD geen extra aanvullende maatregelen nodig zijn. In december heeft het verpleeghuis zelf meteen maatregelen getroffen.