Sonar-drone ingezet bij grote zoektocht naar persoon in Zwartewaal


Zwartewaal – Zondagmiddag zijn hulpdiensten een grootschalige zoekactie gestart naar een vermist persoon. Deze werd enige tijd later gevonden op een nabijgelegen camping.

Volgens de eerste informatie zou er een koffer langs de waterkant aan de Buitengronden zijn aangetroffen, waarna de zoektocht werd opgestart. Er werd zowel op de grond, in de sloten en in het kanaal gezocht.

Ook een droneteam van de brandweer kwam ter plaatse, zij hadden een water drone bij zich, die voor de eerste keer bij een incident werd ingezet.

De water drone, kan zich snel over het water verplaatsen, en bezit oa. een sonar en een bestuurbare camera. De gezagvoerder van het droneteam meldde, dat het drone team, binnenkort Team Digitale Verkenning gaat heten, en dat dit stukje gereedschap, een onderdeel wordt van het nieuwe team.

De eigenaar van de koffer zou rond 16.00 uur zijn aangetroffen op een camping in de buurt.