Gevaarlijke situatie in de polder door afsluiting Rijksstraatweg


Hellevoetsluis – Al enige tijd is fase 2 van de herinrichting van de Rijksstraatweg in gang. Dit deel is nu ook afgesloten.

Door deze afsluiting zijn er omleidingen gelegd, waarvan één omleiding door de polder, over onder andere de Dijkweg, werd gemaakt.

Dit leidde tot veel ongewenste situaties voor omwonende. Er wordt met grote regelmaat niet gehouden aan de maximum snelheid, over de enkelbaanse weg. Met een grotere verkeersdruk dan normaal, moet fietsende scholieren en wandelaars met honden vaak halsbrekende toeren uithalen om niet geraakt te worden door het woon-werk verkeer wat hier gretig gebruik van maakt.

De bewoners hebben de handen ineen geslagen en hebben contact gezocht met de gemeente, over de huidige situatie. Echter verwezen deze weer door naar het Waterschap Hollands Delta (WSHD), die vervolgens het balletje weer terug legde. Gevalletje van kastje naar de muur gestuurd worden.

Nadat buurtbewoners gedreigd hadden de weg af te sluiten heeft één van de betrokken partijen de omleidingsborden weg gehaald. Helaas heeft dit niet het gewenste effect meer gegeven, en blijven een hoop automobilisten de routes gebruiken, in plaats van de route over de N57 te gebruiken.

De bewoners zien graag, dat er maatregelen worden genomen om de veiligheidssituatie te verbeteren, maar krijgen voorlopig nul op het rekest.

Foto: Tamara Dijkshoorn