4P verkeersregelaars en EHBO ontvangen Jan Blanken Bokaal.


Hellevoetsluis- Dinsdag avond ontvingen de Verkeersregelaars van 4P de Jan Blanken Bokaal uit handen van Burgemeester Junius.

De Jan Blanken Bokaal is een speciale onderscheiding voor groepen die wat bijzonders hebben gedaan voor de Hellevoetse Gemeenschap. Voor de tweede keer is deze onderscheiding uitgereikt, dit jaar aan het gehele team van 4P verkeersregelaars en Ehbo diensten.

‘Jullie zijn een enthousiast en betrokken team. Jullie zijn ook niet te beroerd om andere zaken op te pakken zoals een handje te helpen met het opbouwen van een evenement. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat zetten jullie je geheel belangeloos in om het verkeer in goede banen te leiden en zijn echt onmisbaar bij evenementen, Aldus de Burgemeester van Hellevoetsluis.

Afgelopen Augustus kwam één van de teamleden tijdens zijn vrijwillige evenementen verkeersregelaars dienst om het leven door een aanrijding met een tractor, Waarvan de bestuurder tot 2 maal toe een stopteken negeerde, De verkeersreglaar (Bert Steenhuis) kwam hierbij ten val en liep hersenschade op, later is hij in het ziekenhuis overleden.
Een week later was zijn uitvaart op de zaterdag van de Vestingdagen.
Het team van 4P stond dat weekend na de uitvaart gewoon op hun posten bij de Vestingdagen.

Burgemeester Junius  “Het overlijden van Bert heeft een enorme impact op jullie gehad. De uitvaart was op de ochtend van de Vestingdagen, en toch was het hele team ’s middags aanwezig om het verkeer te regelen. Wij hebben daar het diepste respect voor dat jullie dat toch hebben gedaan op zo’n verschrikkelijk moeilijke dag.”

Voor 4P was 2019 een bewogen jaar, niet alleen teamlid Bert overleed dat jaar, Ook teamlid Humphrey, en de zoon (Jamie)van een ex collega van 4p en ons aller bekende Riet Ruilof hebben ze begeleid naar hun laatste rustplaats.

De weduwe van verkeersregelaar Bert ontving van de burgemeester de Jan Blanken speld, Ter nagedachtenis aan haar man en de vele vrije uren welke hij zich had ingezet als verkeersregelaar op de evenementen binnen onze gemeente.

Foto’s Kees Hollenbrandse en Sjaak Mulder