Havenarbeiders maken zich steeds meer zorgen over de veiligheid in de havens.Rotterdam – In het Rotterdamse havengebied is vrijdagavond helaas weer iemand binnen korte tijd om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval. Het slachtoffer was aangereden door een heftruck. Een traumateam werd ingeroepen, maar hulp mocht niet meer baten. De arbeidsinspectie zal onderzoek doen naar de toedracht.

In het afgelopen jaar heeft er een 5 tal aantal dodelijke ongevallen plaats gevonden binnen het Rotterdamse Havengebied volgens Armin van Nerum (FNV Havens sectorraad en vakbond afdeling bestuur.) ‘Havenarbeiders beseffen dat veiligheid nooit een vanzelfsprekendheid kan en zal zijn. De haven is nooit veilig. Niet alleen de havenarbeiders moeten altijd alert zijn op veiligheid, dag en nacht, zeven dagen per week, 365 dagen per jaar, ook de werkgevers moeten beseffen dat veiligheid niet alleen in geschreven regels zit.‘ Als reden noemt hij de toenemende druk, in de havens,” Om meer werk met minder mensen te doen draagt bij aan onveiligheid. De vakbond maakt zich hard voor meer bewustwording.
Wat moet er veranderen binnen de havens?
Laten we ons gezamenlijk meer focussen op veilig werken vanuit werknemersstandpunten dat gebeurd nu nog te weinig met deze ongevallen als resultaat.