Oudenhoorn behoudt eigen basischool.


Oudenhoorn – Gemeente Hellevoetsluis vindt het belangrijk dat alle kinderen zich goed kunnen ontwikkelen en dat zij het liefst dicht bij huis naar een basisschool kunnen. Ook Oudenhoorn heeft een eigen basisschool: OBS De Hoorn.

Vooral kinderen uit de kleine kern Oudenhoorn zelf gaan daar naartoe, waardoor de school niet veel leerlingen heeft. Om te voorkomen dat de school in de toekomst moet sluiten, vraagt de gemeente aan de minister van Onderwijs om voor Oudenhoorn met een andere norm voor het minimaal aantal leerlingen te rekenen.

Wethouder Hans van der Velde: ‘Het is fijn en belangrijk dat kinderen in hun eigen buurt naar een basisschool kunnen. En als OBS De Hoorn in Oudenhoorn open kan blijven dan biedt dat ook kansen voor het dorpshuis. Een mooie kans dus voor leren en ontmoeten, voor jong en voor oud(er).’

Omdat Oudenhoorn een typische plattelandsgemeenschap is, kan het ministerie op verzoek van de gemeente een andere opheffingsnorm voor het landelijk gebied vaststellen. De school heeft dan minder leerlingen nodig om te kunnen blijven bestaan.

Het open blijven van de basisschool is niet alleen van belang voor de school zelf. Het zorgt ook voor mogelijkheden voor de Stichting De Nieuwe Meent die de accommodatie van het dorpshuis exploiteert en dat komt het woon- en leefklimaat in het dorp ten goede.