Hondenschool Janie Dogsupport gaat gebruik maken van de faciliteiten van IJsclub Nooitgedacht in Oudenhoorn


12-12-2019 Oudenhoorn – Gezamenlijk bericht van bestuur IJsclub Nooitgedacht en eigenaar Hondenschool Janie Dogsupport, Janie Meiburg

Om optimaal gebruik te maken van de faciliteiten die IJsclub Nooitgedacht in Oudenhoorn biedt, zal hondenschool Janie Dogsupport gebruik gaan maken van de faciliteiten van de ijsclub. Al sinds 1963 stelt de IJsclub alles in het werk om zoveel mogelijk schaatsplezier te bieden aan haar leden en overige schaatsliefhebbers. Dat blijft uiteraard ongewijzigd. Deze samenwerking biedt zelfs weer nieuwe kansen voor de toekomst.

Janie Dogsupport is een kleinschalige hondenschool die alleen individuele trainingen (aan maximaal 2 honden tegelijk) biedt en geen groepslessen faciliteert. De focus van de hondenschool ligt op neuswerk en gedrag. Op de IJsclub zal de kantine enkele dagen per week gebruikt gaan worden voor het aanleren van detectiewerk – het zoeken naar een specifieke geur door de hond. Vergelijk het bijvoorbeeld met douanehonden die geld zoeken op Schiphol!

Beide partijen zien deze samenwerking als een win-win situatie. De faciliteiten van de ijsclub zijn zeer uitgebreid en tevens in zeer goede staat. In maanden rondom onze koude winters wordt er onderhoud gepleegd en vernieuwingen doorgevoerd om de kans op schaatsplezier te alle tijden zo groot mogelijk te houden en te maken. In deze maanden is het prima mogelijk deze werkzaamheden te combineren met het gebruik door de hondenschool. Dit geeft de kans om de onderhoudskosten samen te delen en de faciliteiten worden ook nog benut. Win-Win noemen we dat!

Voor meer informatie over deze ontwikkelingen of over de organisaties zelf, kijk op hun website www.ijscluboudenhoorn.nl en op www.janiedogsupport.nl

Kees van der Bie – voorzitter IJsclub Nooitgedacht Oudenhoorn
Janie Meiburg – eigenaar Janie Dogsupport