Jongeren organiseren watersportmanifestatie


Hellevoetsluis – Een team jeugdzeilers van het Haringvliet gaat komend voorjaar een grote Informatiemarkt voor jongeren van 7 tot 25 jaar organiseren over alle watersportactiviteiten in en rond Hellevoetsluis. Op 19 maart zullen in het Theater de Twee Hondjes vele watersportorganisaties in Hellevoetsluis hun programma’s presenteren.

Op het voorplein kan kennisgemaakt worden met allerlei typen jeugdboten en watersportactiviteiten. In het avondprogramma zal wereldomzeilster Laura Dekker haar toekomstplannen ontvouwen. Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang tot de informatiemarkt en het gevarieerde avondprogramma.

Het wordt een programma voor jongeren, door jongeren: het jeugdzeilteam wil in samenwerking met Jongerenwerk Dock uit Hellevoetsluis alle scholen enthousiasmeren om met de bovenbouw-klassen ’s middags een bezoek te brengen aan de jeugdboten-expo en de informatiemarkt bij Theater de Twee Hondjes binnen de vesting Hellevoetsluis. Dit initiatief van Youth Sailing Foundation, WSV Haringvliet en Jeugdzeilers van het Haringvliet wordt vanuit de Gemeente Hellevoetsluis ondersteund door de Stichting Promotie Hellevoetsluis.

De expo omvat alle typen activiteiten, van catamarans tot sloepen van het Zeekadetkorps Hellevoetsluis en Scouting Hellevoetsluis, ook de snelle reddingRIB’s van de KNRM en de Reddingdienst zullen te bewonderen zijn. De schooljeugd kan zelf ervaren hoe het voelt om in een jeugd-Optimist of in een RS Feva te zitten, of een duikuitrusting aan te trekken.

Vanaf 19.00 u wordt in de grote zaal van het theater voor de oudere jeugd vanaf 12 jaar een afwisselend programma gepresenteerd met film, muziek en zeeverhalen-vertellers. De hoofdspreker is Laura Dekker, die enkele jaren geleden als jongste solo-zeilster rond de wereld is gevaren. Zij zal haar nieuwe project ‘oceaanzeilen met jongeren’ presenteren. De organisatie en presentatie is in handen van een jongerenteam bestaande uit Brent Biesheuvel, Jasmijn Tol, Sebastiaan Herrera en Danique Sips.