Hellevoetsluis doet mee aan actie tegen geweld tegen vrouwen


Hellevoetsluis zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich dit jaar aan bij de internationale campagne Orange the World. Vanaf 25 november kleuren Het Cultuurhuis en de Heilige Antonius van Padua Kerk oranje. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Op dinsdag 26 november organiseert de Soroptimistenclub Voorne Putten Rozenburg in samenwerking met de Gemeente Hellevoetsluis een bijeenkomst in het kader van Orange the World. In aanwezigheid van burgemeester Milène Junius en wethouder Hans van der Velde zal er rond het thema Geweld tegen Vrouwen een avondprogramma in het Cultuurhuis plaatsvinden. Naast presentaties zal er een lezing gehouden worden door Soesma Radja, schrijfster van het boek “Madam is not Good” . In dit boek brengt Soesma mensenhandel en huisslavernij onder de aandacht en geeft de slachtoffers een gezicht. Ook zal het Soundwaves Barbershop Show Chorus optreden.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen hebben de  Verenigde Naties de Orange the World campagne gestart en worden er sinds 2014 tijdens de actieperiode in november gebouwen en landmarks in meer dan honderd landen oranje uitgelicht. 

Burgemeester Milène Junius steunt de actie van harte: “Het is een onderwerp dat overal in de wereld speelt. Ook in Hellevoetsluis. Het is belangrijk dat hier aandacht aan wordt geschonken, want helaas komt geweld tegen vrouwen en meisjes nog heel veel voor. We mogen geweld tegen vrouwen en meisjes niet accepteren.“

Orange the World-avond bijwonen? 

U bent welkom op dinsdag 26 november in het Cultuurhuis, Opzoomerlaan 106 in Hellevoetsluis. Inloop vanaf 19.00, het programma begint om 19.30 uur en zal naar verwachting tot 21.30 uur duren.
Er is capaciteit voor maximaal 200 personen dus meld u van te voren aan op orangetheworld@hellevoetsluis.nl

Omdat oranje de kleur van het thema is,  nodigen we u uit een ‘touch of orange’ aan uw kleding toe te voegen. Meer informatie over de campagne kunt u vinden op www.orangetheworld.nl 

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met Anne Noordzij via a.noordzij@hellevoetsluis.nl