Hellevoetsluis tekent voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen


Op 16 oktober tekende Hellevoetsluis, als eerste gemeente in Zuid-Holland, het MuziekAkkoord Hellevoetsluis. Hiermee beloven de betrokken organisaties zich in te zetten voor structureel muziekonderwijs voor de ruim 3000 leerlingen op alle 13 basisscholen van de gemeente. Het MuziekAkkoord werd ondertekend tijdens een feestelijke bijeenkomst in Cultuurhuis De Nieuwe Veste in Hellevoetsluis.

Feestelijk programma
In het Cultuurhuis in Hellevoetsluis wisselden optredens van meer dan 90 kinderen van basisscholen Het Palet, De Bron en de Hendrik Boogaardschool elkaar af. De Bron presenteerde de blazersklas, de kinderen van de Hendrik Boogaard speelden onder leiding van Ynke van der Wagt en Romy de Winter viool en keyboard en Het Palet trad op met een prachtig lied. Hoogtepunt was de ondertekening van het MuziekAkkoord, waarbij alle partijen hun belofte met een handtekening bezegelden.

Tekenende organisaties
Initiatiefnemer Stichting Muziek met Klasse(n) ondertekende het MuziekAkkoord samen met de schoolbesturen PRIMOvpr, Floréo en VCO De Kring, Gemeente Hellevoetsluis, het Muzieknetwerk Hellevoetsluis, Codarts Rotterdam, Kunstgebouw, ZangExpress en Bibliotheek Zuid Hollandse Delta. Namens de kinderen van Hellevoetsluis zette Bram den Tuinder zijn handtekening. Deze ondertekening is het startschot voor de gezamenlijke invulling en uitvoering van het project Muziek met Klasse(n). Het MuziekAkkoord is onderdeel van het landelijke programma Méér Muziek in de Klas Lokaal

Vervolgens overhandigde Wethouder Margriet den Brok een tweetal vaandeltjes aan nieuwe regio’s: Victor Thissen, directeur Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, en Bart-Jan van der Linden, bestuurslid Muziekschool Hoeksche Waard, ontvingen een vaandeltje en gaan aan de slag met het verduurzamen van muziekonderwijs in hun regio.

Voor meer informatie : info@muziekmetklassen.nl of www.muziekmetklasssen.nl