“Brand” in Skihut De AlpenExpress


Hellevoetsluis – Gelukkig geen echte brand. Tijdens de wekelijkse oefenavond van de Hellevoetse brandweer werd de Skihut gebruikt als oefenpand.

Met medewerking van de eigenaar van de Skihut, was er een grote oefening opgezet, waarbij een brand werd gesimuleerd en een slachtoffer (Onze eigen fotograaf William), die bekneld zat onder een rolcontainer.

Na de oefening werd de situatie besproken, om zo de knelpunten op een dergelijke locatie aan het licht te krijgen. Zo werd er onder andere besproken wat de beste aanvalsroute is bij een straat als de kerkstraat. Ook de eigenaar van de Skihut was betrokken bij de nabespreking, zo kan hij zien waar hij rekening mee moet houden bij een dergelijke situatie, en hij kon ook de brandweer voorzien van informatie over de locatie

Al met al een goede oefening, met volgende week weer een nieuwe locatie.