Voorbereidingen Vestingdagen Hellevoetsluis 2019 in volle gang


Op 21 mei 2019 gaven het bestuur van Vestingdagen Hellevoetsluis en gemeente Hellevoetsluis gezamenlijk het startsein voor de Vestingdagen 2019. Burgemeester Milène Junius en wethouder Aart Jan Spoon mochten van het bestuur de eerste exemplaar van de ‘Vestingdagen Hellevoetsluis 2019 poster’ in ontvangst nemen. Het jaarlijks terugkerend evenement vindt plaats in de derde week van augustus; 16 t/m 18 augustus.

Samenwerken

De gemeente en het bestuur van Vestingdagen Hellevoetsluis hebben de handen ineen geslagen. Sinds geruime tijd zijn de voorbereidingen voor het evenement van start gegaan. ,,Deze samenwerking is van groot belang om het evenement ook dit jaar te organiseren. Veiligheid is een van de onderwerpen die hierin voorop staat. Het moet ook dit jaar weer een leuk, maar vooral veilig evenement worden. Daar moeten we met elkaar en met onze partners goede afspraken over maken’’, aldus burgemeester Milène Junius.

Ronde en platbodemjachten

Dit jaar moeten de 40 schepen van ‘de vereniging voor zeilers van ronde en platbodemjachten’ de grote publiekstrekker worden. De schepen zijn te bewonderen op de Oostkade waar ze aanmeren. Daarnaast doen zij mee aan een zeilwedstrijd en admiraalzeilen op het Haringvliet. Wethouder Aart Jan Spoon: ,,Het belooft een mooi programma te worden. Naast de ronde en platbodemjachten is er natuurlijk nog veel meer te moois zien en te beleven in onze mooie vesting. Het volledige programma maken we binnenkort bekend. En ik zorg er natuurlijk voor dat de poster een opvallend plekje in het gemeentehuis krijgt’.’

Stoom

Ook staat het thema ‘stoom’ centraal tijdens de Vestingdagen Hellevoetsluis 2019. Bezoekers kunnen verschillende op stoom aangedreven machines bewonderen. Zo is er onder andere een stoomtrein voor kinderen, een brandspuit op stoom, een zaagbank aangedreven door stoom en verschillende andere stoommachines aanwezig. Ook is er net als vorig jaar een ‘Helter Skelter’ attractie en een nostalgische kermis.

Meer informatie

Op de website www.vestingdagen.nl staat binnenkort meer informatie over de Vestingdagen 2019.