Opzoomerlaan is weer open voor verkeer, Cultuurplein bijna af.


Hellevoetsluis- Sinds vrijdag 12 april is na 4.5 maand afgesloten te zijn, de Opzoomerlaan weer open voor al het verkeer.
We moeten toegeven, het ziet er erg netjes en uitnodigend uit.
Echter vielen ons ook een aantal punten op waar wij vraagtekens bij zetten in verband met veiligheid en privacy.
De rijbaan is zeker in de avond lastig te onderscheiden van het plein, dit omdat het gehele plein op 1 level ligt.
Als je vanaf het gemeentehuis richting de Brielse poort rijdt, is de bocht erg onoverzichtelijk, zo zie je als automobilist de fietsers en scooters nauwelijks aankomen in tegengestelde richting, dit geldt ook voor normale kleine auto’s. Het meest onoverzichtelijk is het als er aan beide kanten in de bocht auto’s geparkeerd staan.
Ander punt is de plaatsing van de Parkbankjes, zo is er één duo bank zo geplaatst dat als je er op gaat zitten je zo bij het naastgelegen huis naar binnen kijkt. Iets wat ons voor de bewoners van dat huis geen fijn idee is.

In zijn geheel ziet het er gelikt uit, het zou wat groener mogen zijn, maar dat zal de tijd leren. de gemeente heeft de bewoners wel het een en ander toegezegd nog, maar helaas zijn er diverse afspraken niet geheel nagekomen. In hoeverre dit opgelost gaat worden is ons niet bekend.

Indien u binnenkort de vesting binnen rijd, let dan goed op. dit om ongelukken te voorkomen.

Met dank aan Alfred Waardenburg voor de Drone foto’s.