Hellevoetse huizen worden ver boven marktwaarde verhuurd


De prijzen van de woningen die particulier verhuurd worden rijzen momenteel de pan uit. Zo worden standaard rijtjes huizen voor een gemiddelde prijs van 2000 euro verhuurd. De toch al krappe woningmarkt in Hellevoetsluis komt hiermee nog meer onder druk te staan.

Zo moeten mensen die wachten op een sociale huurwoning meerdere jaren wachten om in aanmerking te komen voor een woning. De duurdere prijzen op de particuliere woningmarkt, waren eerder vaak al niet haalbaar om via een andere weg een huis te bemachtigen. Alleen op dit moment worden absurd hoge prijzen gevraagd voor een woning. Ook dit draagt bij, dat er weinig verschuivingen plaatsvinden op de woningmarkt, waardoor mensen waarbij het water aan de lippen staat in hun persoonlijke situatie, maar niet voldoende argumenten hebben voor een urgentieverklaring, buiten de boot vallen, en vaak jaren in een lastige situatie verkeren.

Maar ook de mensen die wel een dergelijk bedrag te besteden hebben zullen, niet vaak gebruik maken van deze woningen. Zij kunnen immers voor een dergelijk bedrag in een mooiere omgeving gaan wonen.

De Facebook pagina van Huren in Hellevoetsluis heeft bijvoorbeeld dergelijke aanbiedingen. En ook de reacties onder de aangeboden huizen liegen er niet om, zo laat een merendeel weten hoe ze over de aangeboden huurprijzen denken.

Wij belden met een makelaar uit de regio, die ook huizen voor zulke prijzen te huur heeft staan en vroegen deze om inlichtingen over de prijzen. Zij gaven te kennen, dat zij elke prijs kunnen vragen, want de huizen worden toch wel verhuurd. Het zijn veelal bedrijven die deze huren betalen, zodat zij hun werknemers daar kunnen huisvesten.

Hopelijk zal dit een keer de aandacht krijgen van de Hellevoetse politiek, om dit soort woekerprijzen aan de kaak te stellen.

Foto: Archief ter illustratie