Ook deze zomer weer Expeditie Haringvliet met de Waterbus


en rondje maken op het Haringvliet met de waterbus is ook in de zomer 2019 weer mogelijk. Door een  financiële bijdrage van de provincie Zuid-Holland en de omliggende gemeenten, waaronder €50.000 euro van gemeente Hellevoetsluis , kan het vaarnetwerk op het Haringvliet, genaamd ‘Expeditie Haringvliet’ weer geëxploiteerd worden.

 

De Waterbus vaart sinds 2016 naar en op het Haringvliet. De eerste twee jaar leverde het Droomfonds hiervoor een bijdrage. Sinds 2018 komt het vaarnetwerk mede tot stand door bijdragen van de Provincie Zuid-Holland en gemeenten Hoeksche Waard, Moerdijk, Goeree Overflakkee en Hellevoetsluis. Al deze partijen dragen voor het seizoen 2019  €50.000,- bij.

 

Toeristische waarde
Hellevoetsluis is enthousiast over de Waterbus. Wethouder Toerisme en Recreatie Aart-Jan Spoon: “De Waterbus kan een goede bijdrage leveren aan het toeristische product van deze omgeving. We zien bezoekersaantallen stijgen. Er is een wens om over water te reizen en de Waterbus levert een mooie bijdrage in de toeristische beleving van het Haringvliet.”

 

De Waterbus doet verschillende bestemmingen aan op het Haringvliet: Hellevoetsluis, Stellendam, Middelharnis, Willemstad en het natuureiland Tiengemeten. Vanuit Rotterdam wordt er een tussenstop gemaakt in Oud-Beijerland. De Expeditie maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van de natuur en recreatieve waarde van het Haringvliet. Hiermee wordt beoogd de belevingswaarde te vergroten en de afstanden naar en binnen het gebied te verkleinen.

 

Toekomst
Er bestaat overeenstemming over het succes van de pilot; het aantal reizigers overstijgt de verwachtingen en neemt verder toe, de gebruikers en deelnemende partijen zijn zeer positief over de Expeditie.

De gemeente Hellevoetsluis wil wel graag een goed toekomstplan voor de waterbus zien alvorens zich voor langere tijd te binden.