Vestingdagen wordt mogelijk vanaf 2019 maar eens in de twee jaar gehouden!


Hellevoetsluis– De Vestingdagen Hellevoetsluis, in de volksmond bekend als het stoomweekend wat elk jaar meer dan honderd duizend bezoekers trek zal mogelijk dit jaar voor de laatste keer elk jaar worden georganiseerd. Dit liet Wethouder Aart Jan Spoon in een uitleg weten aan de gemeenteraad Van Hellevoetsluis.
Het evenement wat dit jaar zijn 40e editie viert zal in het vervolg om het jaar georganiseerd worden, volgens Spoon is het de bedoeling dat het evenement niet meer concurreert met Dort in Stoom, welke om de twee jaar in Dordrecht wordt gehouden.
Dat gaat in de praktijk inhouden dat het jaar waar Dort in Stoom is er geen Vestingdagen zal zijn in Hellevoetsluis.

Helemaal stil zal het niet worden, Het jaar waarin de Vestingdagen niet is, zal er een kleiner evenement worden gehouden.
De organisatie van de Vestingdagen is volgens eigen zeggen nog in gesprek met de gemeente.
Echter heeft wethouder Spoon (VVD) het al financieel vertaald. Dit jaar krijgt het evenement 60 duizend euro subsidie voor de jubileum editie wat gehouden wordt in het 3e weekend van augustus. wat 20 duizend euro meer is dan normaal.
het jaar waarin de vestingdagen niet worden gehouden zal er 20 duizend euro subsidie beschikbaar zijn, wat normaal 40 duizend euro is. Op deze manier kost het de gemeente geen extra geld.

Na Wallenpop is dit de 2e Hellevoetse traditie welke in huidige vorm teniet wordt gedaan.

Deze diashow vereist JavaScript.