Herinrichting Cultuurplein loopt op schema, Opzoomerlaan nog 2 maanden afgesloten.


Hellevoetsluis– Inmiddels is de herinrichting van het Cultuurplein al aardig gevorderd, Het oude grijze plein is afgebroken, bloembakken zijn aangelegd en de Opzoomerlaan ligt deels opengebroken en is afgesloten voor al het doorgaand verkeer.
Omdat veel bestuurders dit ondanks een oerwoud aan gele omleidingsborden nog niet helemaal snappen zetten we alles even voor u op een rijtje.

Plannen en ontwerpen Cultuurplein en omgeving

De herinrichting betekent in grote lijnen het dat de buitenruimte opnieuw wordt ingericht, waarbij het zwarte plein gaat verdwijnen en de buitenruimte wordt ingericht tot een zogenaamde ‘shared space’, waar de auto te gast is en zich meer aan zal moeten passen aan voetgangers en fietsers. Door de herinrichting zal er een vriendelijkere leefomgeving met veel groen ontstaan en zullen mooie gebouwen als de Rooms-Katholieke kerk, Pastorie en Affuitenloods beter tot hun recht komen.

Planning en fases

De werkzaamheden vinden plaats aan de Opzoomerlaan vanaf de Affuitenloods (drempel  noordzijde) tot voorbij het Cultuurhuis (drempel zuidzijde). Om de overlast voor de bewoners en bedrijven zoveel mogelijk te beperken, wordt de uitvoering in fasen uitgevoerd. Voor iedere fase worden bewoners, bedrijven en andere betrokkenen nader geïnformeerd over de werkzaamheden en de bereikbaarheid van de Vesting.

Fase 1
Affuitweg Van 15 oktober tot 23 oktober 2018 (ca. 1 week uitloop) Bereikbaarheid Affuitweg blijft geborgd
Fase 2
Opzoomerlaan (naast Cultuurhuis) Van 5 november tot 7 december 2018 Gebruik straat en parkeren niet mogelijk
Fase 3
Plein bij Cultuurhuis en Kerk Van 19 november tot 24 januari 2019 Toegang voor voetgangers mogelijk
Fase 4
Opzoomerlaan Van 28 januari tot 8 maart 2019 Afgesloten voor alle verkeer*
Fase 5
Opzoomerlaan Van 25 februari tot 22 maart 2019 Afgesloten voor alle verkeer*

*) Omleidingen worden aangegeven,

Omleidingen en hinder

Om de overlast voor de bewoners en bedrijven zoveel mogelijk te beperken, wordt de uitvoering in fasen uitgevoerd. Voor iedere fase worden bewoners, bedrijven en andere betrokkenen nader geïnformeerd over de werkzaamheden en de bereikbaarheid van de Vesting. Het verkeer zal met gele borden worden omgeleid.

Bereikbaarheid bevoorrading (vrachtwagens)

Vanaf 28 januari tot 22 maart 2019 is de Opzoomerlaan ter hoogte van de Affuitenloods en Cultuurhuis afgesloten voor alle verkeer. De omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven, waarbij motorvoertuigen met een gewicht tot 3,5 ton en een doorrijhoogte tot 3,4 meter via de brug over de Vestinghaven hun bestemming kunnen bereiken. Voor voertuigen die niet over deze brug kunnen, wordt het verkeer via de Kanaalweg westzijde geleid. Hiervoor wordt het  eenrichtingsverkeer van de Oostkade in die periode tijdelijk opgeheven en worden er passeermogelijkheden gemaakt, zodat bevoorrading en dergelijke geborgd blijft.

Voor alle informatie kijk op de link.

 

Met speciale dank aan Dhr A. van Waardenburg voor de Drone foto’s.

Deze diashow vereist JavaScript.