Streetparade en Taptoe trekt veel publiek.


Hellevoetsluis – zaterdagmiddag vond de jaarlijkse Streetparade plaats. De korpsen verzamelde zich bij de scholen aan de Plataanlaan waarna zij om de 10 minuten vertrokken voor hun mars over het Winkelcentrum.
Op het plein waar vroeger de fontein was gaven de korpsen een kort optreden om hun weg daarna te vervolgen.
Rond 16 uur middags vertrokken alle muziekkorpsen in één lange mars over de Amnesty Internationallaan om op de Fazantelaan te pauzeren en zich voor te bereiden op de Taptoe die om 19.30 begon .

Bijzonder deze editie was het Duitse muziekkorps Spielmanszug Rödemis uit Husum (Duitsland) welke een reis van 7 uur achter de rug hadden om in Hellevoetsluis aan te komen Maar zij waren zeker niet het enige muziek korps die deze avond tot een groot succes maakte, ook Flora Band uit Rijnsburg, Jong Advendo uit Sneek, DVS uit Katwijk, Kamper Trompetter Korps, Amantius en het organiserende plaatselijke muziekkorps Sempre Crescendo waren van de partij om deze muzikale avond tot een onvergetelijke te maken.

Foto’s William van den Handel en Ilse van den Berg

Deze diashow vereist JavaScript.