Haringvliet wordt toegankelijker voor water recreatie.


Het water van het Haringvliet wordt de komende tijd toegankelijker gemaakt voor recreatie, zoals sportvisserij, kanovaren en spelen en natuurbeleving aan het water.

Voor het project ‘Oevertoegankelijkheid en steigers’ werken Sportvisserij Nederland, Provincie Zuid-Holland, gemeenten en Natuurorganisaties samen met als doel het verbeteren van het netwerk van voorzieningen rond het Haringvliet. Op het grondgebied van Hellevoetsluis en Goeree Overflakkee worden verschillende voorzieningen getroffen langs de oevers. In Hellevoetsluis komen zestien vissteigers langs de Struytse Zeedijk. Ook worden er trappen op de Zeedijk gemaakt om de oever toegankelijk te maken. In de Tramhaven wordt een tewaterlaatplaats voor kano’s en bellyboatvissers gemaakt.

Deze diashow vereist JavaScript.