Gemeente Hellevoetsluis doet onderzoek naar andere exploitatievorm havens


Hellevoetsluis- Het College van Burgemeester en Wethouders van Hellevoetsluis geeft adviesbureau Blue Progress opdracht te onderzoeken wat voor de toekomst van de gemeentelijke havens de beste exploitatievorm is.

Privatisering zou daar een uitkomst van kunnen zijn. Het adviesbureau moet de voor- en nadelen van de verschillende vormen van exploitatie in beeld brengen, met de daarbij behorende personele, financiële en organisatorische consequenties.

Gemeente Hellevoetsluis is op dit moment eigenaar van diverse havens. Een deel van die havens wordt verhuurd aan derden en andere havendelen zijn in eigen exploitatie. Zo runt de gemeente de passantenhaven en worden er vaste ligplaatsen aan watersporters verhuurd. De gemeente wil graag haar rol in de havens tegen het licht houden.

Deze diashow vereist JavaScript.