Vestingpop 2018


Het was een groot feest voor jong en oud en lijkt een geslaagde eerste editie te zijn. Uiteraard hadden we ook schitterend weer, zoals we de afgelopen dagen al meer dan verwend zijn hiermee. Er was een gevarieerd aanbod aan artiesten, bekend en onbekend, die het tot een waar feestje maakten.

Toch moeten we ook opmerken, dat er verschillende negatieve klanken onze kant op kwamen. Wij willen hiermee niet gelijk de organisatie neerhalen, maar willen dit toch aanhalen, als een leermoment voor een volgende editie. Zo was de informatie voorziening naar omwonende slecht geregeld, en werden deze pas op het laatste moment geïnformeerd nadat ze zelf vragen hadden gesteld. Het was onduidelijk hoe de afsluitingen vorm zouden krijgen, en zoals ze gewend zijn van overige evenementen in de vesting werd er niet of nauwelijks info over verstrekt.

Toegang tot het terrein vanaf de Oostkade was niet mogelijk, en was ook niet aangegeven, mensen moesten eerst de Oostkade aflopen alvorens zij te horen kregen, dat zij om moesten lopen en hadden zo al menig metertje gelopen voor zij het terrein betraden.

Een opmerkelijke huisregel was, dat er niet gerookt mocht worden op het festival terrein. De reden hiervan laten we maar in het midden. Laten we het erop houden, dat de droogte hierin een rol speelt. Alleen het opmerkelijke hieraan, is dat al snel duidelijk was dat er niet op gehandhaafd werd, en het nodige al gerookt werd op het terrein. Het personeel van de organisatie en de beveiligers gaven hierin zelf het grote voorbeeld, door zelf rokend over het terrein te lopen.

Nu willen we dit feest niet alleen overstelpen met negatieve klanken, maar willen we één incident aanhalen waar we echt niet omheen kunnen. Dit betrof een incident aan de ingang, waarbij een beveiliger een mindervalide persoon belachelijk maakte. Dit werd door andere omstanders opgemerkt, die daar ook gelijk op reageerden en desbetreffende beveiliger aanspraken op zijn gedrag. Wij kunnen toch wel van personen in een dergelijke functie, een dusdanige professionele houding verwachten, dat dit soort incidenten niet kunnen gebeuren.

Doch met deze leermomenten in het achterhoofd, was het over all gezien wel een geslaagd feest, en hopen we dat de organisatie, die een feest van dergelijk niveau niet voor de eerste keer organiseert, de verbeterpunten mee neemt naar volgend jaar, en er een nog mooier feest van maakt.

Deze diashow vereist JavaScript.