Brand op dak Rabobank blijkt van generator


Hellevoetsluis – Zondagavond omstreeks 18.00 uur kwam er een brandmelding binnen bij de brandweer. Er was rookontwikkeling gezien op het dak van de Rabobank aan de Struytse Hoeck. Gezien de locatie werd er groot ingezet bij de brandweer, en zo werden de korpsen van Oudenhoorn en Zwartewaal ook opgeroepen. Al snel bleek, dat het niet zo groot was, en werden er al gelijk eenheden gecanceld.

Daar er een verbouwing gaande is bij de Rabobank en een deel van de gevel gesloten was met houtplaten, kon de brandweer hier eenvoudig een gat in zagen en het pand betreden. Op het dak bleek het om een generator te gaan, die af en toe zwarte rook gaf.

De brandweer schaalde af en zorgt voor afdichting.

Foto’s: Erik Terpstra en William van den Handel

Deze diashow vereist JavaScript.