Hellevoetsluis geniet in augustus tóch van muziek tijdens Vestingpop


Muziekliefhebbers uit de regio kunnen zich ook deze zomer weer verheugen op een gratis popevenement in de Vesting van Hellevoetsluis. Stichting Vestingpop organiseert in augustus op het Zuidfront een festival, waar genoten kan worden van muziek, kunst en theater. Hiermee is er een alternatief gekomen voor Wallenpop, dat vanaf dit jaar niet meer zou plaatsvinden. Gemeente Hellevoetsluis subsidieert het initiatief met 20.000 euro.

Wethouder Marja Roza is blij dat er hiermee kan worden voldaan aan de wens van veel inwoners. “Het is mooi dat er ook dit jaar weer een breed publiek kan genieten van de leuke festivalsfeer die er tijdens zo’n evenement hangt. Jong en oud ontmoet elkaar, geniet van muziek, een hapje en een drankje. Het hoort gewoon bij Hellevoetsluis.”

Lange muziektraditie
Het zag er even naar uit, dat er na bijna 40 jaar een einde zou komen aan de traditie van een gratis muziekevenement in Hellevoetsluis. De organisatie van Wallenpop besloot te stoppen wegens te grote financiële risico’s en organisatorische verantwoordelijkheid.

Het had niets te maken met het succes van het evenement. De organisatie had een goede neus voor bands uit de regio maar ook voor bands die aan de vooravond stonden van doorbreken. Zodoende speelden een aantal topacts op Wallenpop die voor veel publiek zorgden.  

Uiteindelijk werkten er zo’n 80 vrijwilligers mee aan Wallenpop”, aldus wethouder Marja Roza: “De gemeente bedankt hen dan ook enorm voor hun 40 jaar inzet en enthousiasme!

Nieuwe mogelijkheden
Wallenpop was voor jong en oud, met een eigen sfeer, op een bijzondere plek. De laatste jaren werd het bij het Bomvrij Hospitaal georganiseerd. Stichting Vestingpop wil al deze elementen weer terugbrengen. Wel ziet zij meer kansen op een andere locatie. Het Zuidfront biedt meer mogelijkheden voor bijvoorbeeld een kunstplein en theater en is goed toegankelijk voor op- en afbouw van podia.