Integrale controle bedrijventerrein Kickersbloem


Op donderdag 15 maart heeft de gemeente Hellevoetsluis samen met politie, netbeheerder Stedin en  Hennepteam Rotterdam een integrale controle uitgevoerd bij bedrijven aan de Pascalweg op bedrijventerrein Kickersbloem. Doel van de controle is het behouden van een veilig bedrijventerrein. Bij de actie zijn geen bijzonderheden geconstateerd.

 

In kaart brengen veiligheid bedrijventerrein

Tijdens de controle is onder andere gekeken of wordt voldaan aan de eisen van Bouw- en Woningtoezicht en Ruimtelijke Ordening. Ook is gekeken of er aanwijzingen zijn voor hennepteelt of andere criminele activiteiten. Met de controle op de Pascalweg is een begin gemaakt met het in kaart brengen van de veiligheid van het bedrijventerrein.

 

Positief ervaren

De gemeente Hellevoetsluis wil door het uitvoeren van preventieve controles criminele activiteiten op het bedrijventerrein voorkomen. De gemeente vindt het belangrijk dat ondernemers verzekerd kunnen zijn van een schoon, heel en veilig bedrijventerrein. Door criminele activiteiten of georganiseerde misdaad  vermindert de veiligheid in de omgeving en bestaat het risico dat omliggende ondernemers schade oplopen. De controle werd door veel ondernemers positief ervaren.