25 Maart Open Podium Hellevoetsluis


Het Open Podium Hellevoetsluis!! Editie 26 van het Open Podium Hellevoetsluis vindt op zondag 25 maart 2018 in de foyer van het Cultuurhuis Hellevoetsluis, in het Theater Twee Hondjes. In deze zesentwintigste editie is een aantal nieuwe gezichten te zien, zowel op het vlak van zang en muziek als op gedichten en verhalen. Dus kom gratis genieten en luister naar deze artiesten, die geheel belangeloos hun talenten met het publiek delen. Het cultuurhuis is open vanaf 12:45 uur. De aanvangstijd is 13:00 uur en om 15:15 uur is het Open Podium ten einde. Het geheel is weer in handen van Els Huurman, die met inmiddels veel routine maar nog steeds spontaan de artiesten aan elkaar rijgt.

Tijdens dit Open Podium zal Barry’s Boy’s Band een optreden verzorgen. Het is een zogenaamde thuisband, een verzameling amateur muzikanten, die eens per week bij iemand thuis muziek beoefenen. De artistieke omgeving van woonkamer verruilen ze deze keer voor het Cultuurhuis bij ons in Hellevoetsluis. De band bestaat uit de volgende muzikanten: Barry ter Weele speelt gitaar en percussie, Arthur van Brunschot de contrabas, Hans van Straten speelt mondharmonica en percussie en ten slotte Johan de Weijer gitaar. Het is voor hen een bijzondere gebeurtenis om tijdens het Open Podium op te treden. Wij denken dat iedere luisteraar zich snel thuis zal voelen bij deze band!

Piet Metaal zal ook zijn zangkunsten laten horen. Hij is niet meer zo piep en al lange tijd opa. Zijn late roeping om te zingen voor het publiek heeft hij 25 jaar geleden opgepakt. Hij treedt op in verzorgingshuizen, verzorgt bingo-dansant avonden en hij heeft ook gezongen tijdens de vestigingsdagen in Hellevoet. Zijn uit de hand gelopen hobby, zoals hij dat zelf zegt, heeft hem gegrepen. Daarom komt hij ook op dit podium om mooie liedjes te laten horen, zoals The Rose, You rase me up, Imagine en nog wat verrassingen. En ondanks zijn leeftijd mogen we jij tegen hem zeggen! En veeleisend is hij ook niet, het enige dat hij nodig heeft is een stopcontact. Lijkt ons geweldig om hem te zien en te horen.

Remko Koplamp is schrijver en dichter. Zal niemand verbazen dat dit zijn artiestennaam is. Hij zal gedichten voordragen in de zogenaamd light versie. Dat zijn lichte en minder serieuze gedichten met een vleugje humor en amusement. Eigenlijk gedichten in de voetsporen van Drs. P. die deze dichtvorm plezierdichten noemde. Remko is vaste medewerker van het digitale tijdschrift Het Vrije Vers en maakt daarin furore. Hij heeft inmiddels drie dichtbundels in eigen beheer uitgegeven: Ollekebolleke bridge (2014), Back to the sixties (2015) en All inclusive (2016).In 2018 verschijnt bij uitgeverij Liverse zijn eerste officiële debuutbundel : De held van Labbertong. Kortom luisteren naar deze gedichten is niet zwaar, maar eerder verlichtend.

Anneke Haasnoot zal ook optreden met mooie gedichten. Zij heeft al veel ervaring. Zij volgde poëzieworkshops en cursussen Creatief Schrijven en studeerde twee jaar levensbeschouwingen, kunst en cultuur aan de OU. Haar gedichten omlijstten tentoonstellingen en wapperden op banieren toen Voorne – Putten en Rozenburg werden uitgeroepen tot cultuurregio. Ook was ze te horen op regionale en landelijke radiozenders. Naast poëzie schrijft ze proza, columns, kinderverhalen, beschouwingen en liedteksten. In 2011 kwam in de reeks Verse Voeten van de Witte Uitgeverij Leiden haar gedichtenbundel Binnen mijn Zinnen uit. In 2016 kwam de biografie Wind van Weleer uit over het leven van de nu 92 jarige Lily Touwen dat zich deels in voormalig Nederlands Indië en het Jappenkamp afspeelt. Deze is verkrijgbaar bij mijnbestseller.nl of via Bruna of bol.com. Anneke verrast ons met een mooie keuze van gedichten. Wouter Woudheer Fornara is een bekende op het Open Podium. Ook nu is hij er weer met zijn kritische en humoristische poëzie om het publiek bij de les te houden. Altijd fijn om aan te horen.

Marry Blokhuysen zal alledaagse verhalen vertellen met satirische inhoud en toon. Herkenbaar en grappig voor iedereen. Zij is ook kunstenares en heeft veel stukken hangen in de kunstuitleen Hellevoetsluis. Haar wortels liggen in het ontwerpen van kleding. Met name is zij nu nog actief in het realiseren van theaterkleding. Een veelzijdig kunstenares die boeiende verhalen vertelt. Het programma laat weer een mooie mix zien van zang, muziek, verhalen en gedichten.

Allemaal de moeite waard om op zondag 25 maart 2018 een middagje door te brengen. De toegang is gratis.