High Tea wensen uit de Wensboom in vervulling


De afgelopen weken zijn drie wensen uit de  ‘Fijn je te zien Wensboom’ in vervulling gegaan. Het ging drie keer om dezelfde wens; een complete high tea voor mensen die dat echt verdiend hebben. De eerste vond plaats op museumschip de Buffel en de andere twee in het Cultuurhuis. Net als de vorige wensen die in vervulling zijn gegaan, ontroerden ook deze wensen. “Er is niets zo fijn als iets voor een ander terug kunnen doen,” aldus Rita Schoonderwalt één van de wensgevers.

 

Judah (3) en zijn zus Febe (6) maken regelmatig een cultureel uitstapje met oma Enny. Omdat Oma de uitstapjes altijd organiseert, vond Judah dat ze wel eens iets voor oma terug konden doen. Zijn wens was dan ook om iets voor zijn oma te organiseren wat hoog op hun verlanglijstje stond: een bezoek aan het museumschip De Buffel. Oma Enny was totaal verrast toen ze op woensdag 28 februari door wethouder Margriet den Brok werd ontvangen op De Buffel.  In de captainssuite stond een heerlijke high-tea geserveerd door Charlotte’s Bakery waar de familie, voorafgaand aan een rondleiding op De Buffel, van kon genieten.

 

Op dinsdag 6 maart is de wens van Rita Schoonderwalt in vervulling gegaan. Zij wenste voor haar ex-werkgever en gezin, die vanwege schulden helaas niet zoveel leuks met elkaar als gezin kunnen doen, een uitje als gezin onder elkaar. Bij de High Tea was wethouder Hans van der Velde aanwezig. De wethouder stak het gezin nog een hart onder de riem. “Ik vind dat alle Hellevoeters de kans moeten hebben om mee te doen, daar hoort ook een stukje plezier en ontspanning bij. Ik hoop en verwacht dat we met deze high tea weer een stukje warmte in dit liefdevolle gezin hebben gebracht. Ik heb respect voor de manier waarop zij met elkaar de schouders eronder zetten.”


Op vrijdag 9 maart is de derde high tea geweest. Wethouder Marja Roza-de Pijper ontving Anniek en haar moeder in het Cultuurhuis met een grote bos bloemen. Anniek Breukel wenste een moment om haar moeder in het zonnetje te zetten nadat ze in 2017 darmkanker heeft overwonnen. En dat is gelukt. “De high tea in het Cultuurhuis was een groot succes. Heel goed verzorgd, heel lekker en alles vers,” vertelt Anniek achteraf.

 

De wensboom is tot nu toe een groot succes. Met dank aan Jong en Vrij en alle organisaties die er aan mee geholpen hebben en nog steeds doen. Er staan voor dit jaar nog twee wensen op de rol om uit te laten komen. Met een schuin oog wordt alvast gekeken naar een Wensboom in 2018…