Overeenkomst met De Bruijne over ontwikkeling Kanaalweg Westzijde en Zandpad


 

Het bedrijf De Bruijne B.V., op dit moment gevestigd in Nieuwenhoorn, verhuist naar de Kanaalweg Westzijde, op de hoek naast Aralia. Daarover hebben de gemeente en De Bruijne overeenstemming bereikt. Wel volgt eerst nog een bestemmingsplanprocedure. Na de verhuizing wordt de huidige plek van het bedrijf in Nieuwenhoorn, ontwikkeld tot woningbouwlocatie.

 

Kantoorruimte en paviljoen

Wethouder Hans van Lith en Wim de Bruijne tekenden op maandag 12 maart een realisatieovereenkomst om het plan verder te ontwikkelen.

Op de locatie Kanaalweg Westzijde komen twee driehoekige gebouwen. In het eerste gebouw vestigt zich aannemingsbedrijf De Bruijne BV, aangevuld met kantoorruimte voor eigen gebruik. In het tweede gebouw komt een paviljoen, dat gaat dienen als horecalocatie. Ook komt er voldoende parkeergelegenheid en ruimte voor water en groen.

Pas als het bedrijf verhuisd is naar de Kanaalweg, wordt gestart met de woningbouw van maximaal tien woningen in Nieuwenhoorn. Ook daarvoor volgt eerst een bestemmingsplanprocedure.

 

Blikvanger

Wethouder Hans van Lith: “De locatie op deze hoek van de Kanaalweg ligt al lang braak. In het verleden zijn al diverse plannen de revue gepasseerd, die het niet hebben gehaald. Nu ligt er een mooi plan, dat uitvoerbaar is en waar de provincie ook in mee kan gaan. Dat laatste is nodig, omdat de locatie net buiten de bebouwde kom van Hellevoetsluis ligt. De Kanaalweg is een belangrijke aanrijroute voor Hellevoetsluis. We willen dat die er aantrekkelijk uit ziet. Na het plan voor de Kop Oostdijk, ook langs de Kanaalweg, is dit weer een nieuwe stap voorwaarts op een belangrijke zichtlocatie.”