Derde fase van ontwikkeling Nieuwe Vesting in voorbereiding


Nu de laatste 30 woningen van de tweede fase van woningbouwproject De Nieuwe Vesting binnenkort gebouwd gaat worden, is de tijd rijp om ook naar de laatste fase van het project te gaan kijken. De gemeente Hellevoetsluis en de ontwikkelaar Van Wijnen zijn momenteel in onderhandeling over de opstelling van een realisatieovereenkomst en bereiden het plan en de procedures hierover voor, zodat De Nieuwe Vesting afgebouwd kan worden.

 

Verwerven grond

Het plangebied grenst direct aan de woningen die al gebouwd zijn en die in de komende tijd gebouwd worden. Op dit moment heeft de grond waar het om gaat hoofdzakelijk een bedrijfsbestemming, en de ontwikkelaar is nog bezig met het verwerven van de laatste stukken grond.

De laatste fase van de Nieuwe Vesting wordt in twee delen gebouwd. Er komen 46 appartementen, 26 rijwoningen, 9 twee-onder-een-kapwoningen en 2 seniorenbungalows (patiowoningen).

 

Geschikt voor senioren

Het plan sluit goed aan bij de woonvisie van Hellevoetsluis, waarin specifiek wordt ingezet op het realiseren van woningen die geschikt zijn voor ouderen. Zowel de appartementen als de patiowoningen lenen zich hier goed voor. Bovendien liggen de woningen dichtbij het winkelcentrum De Struytse Hoeck.

 

De tijd is rijp

Wethouder Marja Roza: “Het is goed om te zien dat de woningmarkt in Hellevoetsluis flink is aangetrokken en de eerste delen van de Nieuwe Vesting al ontwikkeld of in aanbouw zijn. Dat maakt de tijd rijp voor de laatste fase, die we altijd al wilden uitvoeren. Natuurlijk is er nog flink wat werk te verzetten voor het zover is. Er moet nog grond verworven worden en er volgt nog een bestemmingsplanprocedure. Maar mijn hoop is dat dit voorspoedig verloopt, zodat we ook dit laatste stukje van de oude Molshoek tot een aantrekkelijk woongebied kunnen maken.”