PvdA helpt ijspret in Hellevoetsluis


Er moest aan twee voorwaarden worden voldaan:
1. Het moest gaan vriezen, en
2. Oudenhoorn moest onderdeel van Hellevoetsluis worden.
Inmiddels is aan beide voorwaarden voldaan, en vandaag opende de ijsbaan van Hellevoetsluis haar poorten. De ijsbaan van Hellevoetsluis? Jazeker, in Oudenhoorn, ijsbaan Nooitgedacht.
Een geweldige mogelijkheid om Oudenhoorn te laten zien dat we er niet alleen waren toen zij een grenscorrectie wilden, maar nu zij een onderdeel zijn van Hellevoetsluis heeft de PvdA deze ijsclub een tweetal ‘Zeehonden’-schaatshulpen in bruikleen gegeven. In deze tijd van klimaatverandering is het niet meer voor elk kind vanzelfsprekend om zich elk jaar op natuurijs te leren te bewegen. Deze zeehonden waar kinderen op kunnen zitten, of zich aan kunnen vasthouden bij hun eerste gladde stapjes op het ijs, zullen ongetwijfeld bij velen van hen in de smaak vallen.
Het bestuur en de vrijwilligers hebben zich weer met overgave ingezet, de ijspret kan beginnen. Maar, voor wat hoort wat: we roepen alle kinderen die deze zeehonden hebben leren kennen om namen voor hen te bedenken, en de kinderen die de mooiste namen bedachten krijgen na de deze ijstijd een klein prijsje.
Nog enkele dagen vorst, nog enkele dagen ijspret, en dan zal het weer gedaan zijn met dit ‘ouderwetse’ festijn. Wij zijn benieuwd welke namen de kinderen uit Oudenhoorn en omstreken tegen die tijd voor de zeehonden bedacht hebben.
Foto: Agnes Oosterboer