Problemen rondom flats van Maasdelta duren voort


Eerder berichtten we al over de flats aan de Poelmanstraat, Asmusstraat en Evertsenplein, toen de bewoners in de kou werden gezet. De renovatiewerkzzamheden zijn nog in volle gang bezig, met alle nodige problemen van dien.

Morgen worden de flats afgesloten van het water. Dit is niet eerder aangekondigd dan deze middag. De mensen die van hun werk kwamen werden onaangenaam verrast toen zijn bij thuiskomst een briefje op de portiekdeur aantroffen, dat tussen 08.00 uur en 14.00 uur het water wordt afgesloten ivm. werkzaamheden.

Dat houdt in, dat mensen die na 08.00 uur naar hun werk moeten niet kunnen douchen, en aangezien ze hiermee overvallen werden, omdat er nog geen 24 uur tussen de aankondiging en de daadwerkelijke werkzaamheden zitten, kunnen deze mensen niet echt hun voorzorgsmaatregelen nemen.

Een bewoner die het nummer belde wat op de aankondiging stond, werd doorverwezen naar Maasdelta. Echter de aankondiging was zo laat verspreid, waardoor Maasdelta niet meer bereikbaar was.

Zo duren alle problemen voort rondom deze flats. En de meeste problemen komen voort uit het niet of nauwelijks communiceren van de betrokken partijen.

Zo stond er bij een bewoner een schilder aan de deur met het verzoek om thuis te blijven zodat hij de voordeur kon gaan schilderen. Toen de bewoner aangaf, dat dit niet was aangegeven, en weg moest, zei de schilder, jammer dit is de laatste dag dat we hier zijn.

Ook met Oud en Nieuw zaten de bewoners van de flat aan de Asmusstraat met de gebakken peren. De lift ging voor het weekend stuk. Er was een monteur geweest, die had een briefje opgehangen, dat er een offerte was uitgebracht voor het vervangen van een vliegwiel. Erg vreemd, vinden de bewoners, want voor een storing bestel je toch een onderdeel en ga je het vervangen. Je gaat toch niet eerst een offerte uitbrengen. Kortom, tot na oud en nieuw was de lift buiten werking, en konden mensen die slecht ter been waren niet eens bij hun familie langs met oud en nieuw.

En zo vult de al lange lijst met klachten gestaag en zijn de bewoners het meer dan zat, hoe er met hun om gegaan wordt. De bewoners begrijpen, dat sommige dingen onderhoud nodig hebben en dat onderhoud overlast met zich mee brengt, maar deze schandalige manier van handelen en communiceren gaat alle proporties te buiten.