Hellevoetsluis bezorgt paspoort aan huis


Inwoners in de gemeente Hellevoetsluis hoeven voor het ophalen van een nieuw paspoort of een identiteitskaart niet langer de deur uit. Sinds half februari kunnen zij die laten bezorgen waar of wanneer het hun uitkomt. De gemeente heeft hiervoor een contract afgesloten met de bezorgdienst AMP Groep. Dit bedrijf is  gespecialiseerd in het veilig afgeven van waardevolle documenten.

Wethouder Margriet den Brok: “tot nu toe moesten inwoners voor een nieuw paspoort of een identiteitskaart altijd twee keer naar het gemeentehuis. Vrijwel wekelijks kregen we de vraag of dit niet anders kon; of het niet mogelijk was om het paspoort thuis of op het werk te bezorgen. Ik ben blij dat we met het bezorgen van paspoorten in deze behoefte kunnen voorzien en we inwoners nu nog beter van dienst kunnen zijn.”

Zo werkt het
Bij het aanvragen van een paspoort of een identiteitskaart kunnen inwoners kiezen voor ophalen of bezorgen. Kiezen zij voor bezorgen, dan wordt er naast de kosten voor het paspoort € 4,95 berekend voor de bezorging. Zodra het nieuwe document klaar is, stuurt bezorgbedrijf AMP Groep een bericht en kan een bezorgafspraak worden gemaakt. Dit kan online of telefonisch.

Tijdstip en locatie bezorging zelf te bepalen
Bezorgdienst AMP Groep bezorgt het paspoort op iedere locatie in Nederland, behalve op de Waddeneilanden. Bezorgen kan ook in de avond of in het weekend. Op de dag van de bezorging verstuurt de bezorgdienst een mail en/of sms met informatie over de bezorger (inclusief foto), een unieke identificatiecode en het tijdstip van de bezorging. Na het openen van de verzegeling controleert de bezorger de identiteit. Na een handtekening voor ontvangst kan het paspoort in ontvangst worden genomen.