Aanpak gemeente Hellevoetsluis voor opgave windenergie


De provincie Zuid-Holland heeft de gemeente Hellevoetsluis gevraagd om direct aan de slag te gaan de locatie langs de Haringvlietdam, voor de ontwikkeling van windmolens. De opgave is om daar 12 MW te realiseren. Lukt dat niet, dan moet de gemeente met een volwaardig alternatief komen voor 1 juli van dit jaar.

 

In het eerste kwartaal van dit jaar onderzoekt de gemeente samen met andere partijen de mogelijkheden voor windenergie langs de Haringvlietdam. Het doel is om daar zoveel mogelijk van de opgave van 12 MW te realiseren. Als blijkt dat op die locatie niet volledig aan de opgave kan worden voldaan, gaat de gemeente in het tweede kwartaal in samenspraak met bewoners, recreatieondernemers en andere betrokkenen onderzoeken welke alternatieve locaties op Hellevoets grondgebied mogelijk zijn.