Het 25e Open Podium Hellevoetsluis!


Het 25e Open Podium Hellevoetsluis!

Een jubileum!

De vijfentwintigste uitvoering van het Open Podium Hellevoetsluis! Op zondag 25 februari 2018 in het Cultuurhuis Hellevoetsluis, in het Theater de Twee Hondjes. Toegang gratis. Ooit begonnen in februari 2014 heeft het Open Podium, toen nog bij de Kunstuitleen, inmiddels een vaste en waardevolle plek gekregen in het cultuurlandschap in ons dorp Hellevoetsluis. Iets waar we erg trots op mogen zijn. En dat allemaal door de toegewijde passie van Els Huurman, die van elke editie weer een feest maakt. Ze weet altijd muzikanten en dichters te strikken om naar Hellevoetsluis te komen. Deze jubileumuitvoering is er weer een om van te smullen. BartenofCornelis Bart van der Harst, Troubadichter treedt weer op met zang en voordracht. Jaap van der Waall, Nicole van Dal en Savannah van der LendE treden ook weer op met rock- en popballads. Herman Belgers laat zich ook weer horen met zijn prachtige zelfgeschreven liedjes. En verder wordt het programma omlijst met dichters. Dick Voogd is inmiddels een vaste waarde. Jeanette Immerzeel is er ook weer en verder Miranda Scholts en Tim Grinwis met hun natuurgedichten.. Voor iedereen staat de deur open vanaf 12:45 uur. Aanvang 13:00 uur. De volgende artiesten zullen dit bijzondere Open Podium een gezicht geven: BartenofCornelis is in feite een solist en duo ineen. Bart speelt gitaar en Cornelis schrijft liedjes, poëzie en blogs. Hij noemt zichzelf Troubadichter. Het motto is “Try Oud. Het leven is te kort voor slechte wijn”. Zijn stijl kenmerkt zich als sfeervol met gevoel voor romantiek, humor en relativering. Onder de missie van je moet toch wat bij elkaar zingen en spelen voor een aanvullend pensioen, is hij ook te boeken voor bijvoorbeeld een optreden in jouw huiskamer. Zijn visie is: leven is delen. In voorspoed en tegenwind. Delen van pepermuntjes en dropjes in de overdrachtelijke zin. Dus dat is genieten van zijn performance! Jaap van der Waal, Nicole van Dal en Savannah van der Lende zullen het publiek in verschillende samenstellingen verpletteren met een prachtige show. Het gaat weer een pop- rockballad feest worden. Maar wat ze precies gaan zingen houden ze nog even geheim. Jaap is al zijn hele leven met muziek bezig. Hij is lid van popkoor Singing Beat uit Spijkenisse. Bij Savannah zit het zingen in het bloed. Zij is ook lid van dat popkoor. In 2014 heeft ze Supervoices gewonnen en kon ze een CD opnemen. En vorig jaar bereikte ze de finale van Vopak got’s talent en mocht optreden in Ahoy Rotterdam. Nicole deed in haar jeugd al mee aan playback wedstrijden. MTV was haar grote inspiratiebron om ook de moves bij het zingen te leren. Ook doet zij mee in het zelfde popkoor. Dus ze zijn goed op elkaar ingespeeld. Dit belooft dus wat! Herman Belgers zal ook weer mooie zelf geschreven liedjes ten gehore brengen. In het laatste kwartaal van 2017 heeft hij een bescheiden tour gehouden langs allerlei podia en het westen van het land. Al die optreden heeft hij laten verfilmen. Deze film heet “Herman Belgers in Dichtersland – Herfsttoer 2017”. In zijn ruim honderd nummers tellende repertoire speelt ook de natuur een belangrijke rol. Hij zoekt de diepte van het gevoel, maar gaat satire, het cabareteske niet uit de weg. Dat maakt het bijzonder om hem mee te maken. Dick Voogd is taalambassadeur, afkomstig uit het Westland. Lid van de vereniging schrijvers tussen de Kassen. Naast het feit dat hij dit Open Podium ons komt verrassen met mooie gedichten ligt zijn passie op het thema laaggeletterdheid in Nederland. Hij spoort mensen aan om zich niet te schamen voor laaggeletterdheid en is er van overtuigt dat iedereen in feite toch kan leren lezen en schrijven. Hij is over dit thema ook aan het woord geweest bij Radio NPO1, samen met prinses Laurentien. Kortom een betrokken dichter, waar je geboeid naar zal luisteren. Jeanette Immerzeel haar gedichten met mooie woorden, raken iedereen die naar haar luistert. Ze dicht eigenlijk over alles wat haar beweegt. Laat je meevoeren in haar gedichten. Is zeker de moeite waard. Miranda Scholts en Tim Grinwis zijn beiden schrijver en dichter, maar Tim is ook meesterbinder in de bloemsierkunst, natuurliefhebber en levensgenieter. Beiden zijn woonachtig op Goeree Overflakkee; ze zijn schrijfgezellen in dichtkunst en poëzie. Een ongewoon en verrassend duo, wat samen ook zeker ongewone, verrassende én verbazend mooie voorstellingen weet te creëren. Beiden schrijven zelf gedichten en ook in samenwerking ontstaan er verrassend mooie schrijfsels, die ze zelf “duo”-gedichten noemen. Tim draagt ook het werk van Miranda en zichzelf voor. Voor elke voorstelling wordt er een ander thema gekozen als leidraad. De voorstellingen van Miranda en Tim worden afgewisseld met bloemsierkunst. Tim is een van de tweehonderd meesterbinders ter wereld en maakt er door middel van interactie met het publiek steeds weer een spectaculair evement van. Deze zangers en dichters maken er weer een mooie en b(l)oeiende middag van.

Iedereen is van harte welkom en op zondag 25 februari a.s. om 12:45 uur is de zaal open.

Toegang is zoals altijd gratis.