Samenwerking Hellevoetsluis met Meld Misdaad Anoniem


De gemeente Hellevoetsluis gaat de samenwerking aan met NL Confidential, bekend van Meld Misdaad Anoniem. Hiervoor hebben beide partijen een overeenkomst opgesteld. Deze overeenkomst is op vrijdag 26 januari ondertekend door burgemeester Milène Junius en directeur Titus Visser in het gemeentehuis van Hellevoetsluis.

Doel van de samenwerking is de informatiepositie van de gemeente te vergroten en criminele activiteiten in de gemeente Hellevoetsluis gericht aan te pakken. Als partner van NL Confidential  kan de gemeente, net als de politie, inzicht krijgen in de aard van de anonieme  meldingen. Informatie die van nut kan zijn bij de gemeentelijke aanpak van criminaliteit, zoals bijvoorbeeld het bestrijden van hennepteelt.

 

Op basis van anonieme meldingen ontvangt NL Confidential een grote hoeveelheid informatie over criminele activiteiten. De inhoud van de meldingen varieert van hennepteelt, geweldsmisdrijven, en verboden wapenbezit tot mensenhandel en fraude. In 2016 leidden deze meldingen tot  2.100 aanhoudingen en leverden ze een belangrijke bijdrage aan de oplossing van circa 1.300 misdrijven

Anoniem
Bij Meld Misdaad Anoniem (M.) is anonimiteit verzekerd. Er werkt een klein team van goed opgeleide mensen. Zij hebben maar één doel voor ogen: de anonimiteit beschermen van personen die een melding doen. In een vertrouwelijk gesprek nemen zij de details van een melding met zorg door. Alleen als anonimiteit gewaarborgd kan worden, stuurt M. de anonieme melding door naar diverse partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten. Als vervolgonderzoek de anonieme tip onderbouwt dan kunnen zij overgaan tot actie.

 

Bereikbaarheid
Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 24.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Digitaal melden kan op ieder moment, zeven dagen in de week. Dit kan via meldmisdaadanoniem.nl/melden