Gratis training ‘Digitaal veilig’ voor mkb-ondernemers


De VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam (VAR) is samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie (CCV) het project ‘Digitaal veilig’ voor MKBondernemers gestart. Samen met de gemeente Hellevoetsluis organiseren zij op 6 februari van 17.30 – 20.30 uur in het gemeentehuis een gratis training voor ondernemers op Voorne. Tijdens deze training leren ondernemers cybercrime te herkennen en te voorkomen.

 

Training ‘Digitaal Veilig’.
Tijdens deze training krijgen ondernemers praktische tips over hoe zij zich tegen cybercrime kunnen beveiligen. Daarbij gaat het vooral over eenvoudig te nemen maatregelen en gedrag. Op deze avond worden ook de resultaten gepresenteerd van het onderzoek dat de Haagse Hogeschool in Hellevoetsluis uitvoert. Na afloop van de bijeenkomst ontvangen ondernemers een kryptonizer die helpt met het verbeteren van de cybersecurity van hun bedrijf. De training wordt verzorgd door een erkend trainingsbureau.

 

Aanmelden training
Ondernemers op Voorne kunnen zich via  www.ccvdigitaalveilig.nl  aanmelden voor deze avond.

Locatie en programma
De training vindt plaats in de kantine van het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 in Hellevoetsluis

17.30 u. Inloop en maaltijd

18.30 u. Welkom door dagvoorzitter en opening door burgemeester Milène Junius

18.35 u. Presentatie nulmeting MKB door de Haagsche Hogeschool

18.50 u. Training

20.30 u. Napraten en een drankje

 

Onderzoek ‘Digitaal Veilig’
Voorafgaand aan de training ‘Digitaal Veilig’ voert de Haagse Hogeschool onder ondernemers in Hellevoetsluis een digitaal onderzoek uit. De Haagse Hogeschool (HHS) heeft al jaren een leidende rol in Nederland op het gebied van cyber security, met het lectoraat Cyber Security & Safety en de opleiding Information Security Management.

 

De gemeente roept ondernemers in Hellevoetsluis op mee te doen aan dit onderzoek. Uw bijdrage wordt uiteraard vertrouwelijk  behandeld en anoniem verwerkt. Meedoen aan het onderzoek kan door het invullen van een digitale vragenlijst. Meer informatie, aanmeldingen voor de training of meedoen met het onderzoek via www.hellevoetsluis.nl/internetcriminaliteit