Cultuurhuis Nieuwe Veste viert 1-jarig bestaan!


Binnenkort bestaat Cultuurhuis Nieuwe Veste 1 jaar! Dat vieren de partners graag u op vrijdag 16 februari. Van 10.00 uur tot 16.00 is er een uitgebreid programma in het Cultuurhuis, voor jong en oud. Laat overdag uw kunst bekijken door de kunstkenners bij “Is uw kunst kitsch?”. Ook is er voorlezen en muziek voor kinderen. De hele dag kunt u genieten van bijzonder straattheater en ’s avonds staat Vuile Huichelaar in het theater.

 

Is uw kunst kitsch?

Deskundige en gecertificeerde taxateurs van Vendu Notarishuis gaan kosteloos advies geven over meegebrachte voorwerpen, zoals schilderijen, zilver, juwelen, design, Art Deco, Aziatische kunst & Chinees porselein. De taxateurs zijn aanwezig van 11.00 uur tot 16.00 uur. Vooraf aanmelden is verplicht, met vermelding van de goederen die meegenomen worden, via taxatiedag@notarishuis.nl.  

 

Straattheater

Laat u verrassen door verschillende artiesten, van buiten en uit de omgeving. Zo zullen vrolijke dames van Theatertuin Voorne rondlopen voor een niet zo’n serieus praatje. Ook komt de Nederlands en Wereldkampioene Levend standbeeld naar Hellevoetsluis. Zij kruipt in de huid van een bijzondere stewardess. En als laatste, maar zeker niet het minste is De Culturele Apotheek aanwezig. Stort uw hart bij hen uit en zij komen met de oplossing, een gepersonaliseerd boekenrecept. Kun u dat gelijk lenen of reserveren bij de bibliotheek.

 

Voor de kids

De hele dag kan er gespeeld worden in de Muziekspeeltuin van Tutti Timbre, waar iedereen, maar voornamelijk kinderen, muziek kunnen maken. Daarnaast kunnen de kinderen in de middag aanschuiven bij het voorlezen. Verschillende prentenboeken komen voorbij en samen met de voorleesoma’s kan er ook nog geknutseld worden.

 

Cultuurhuis Nieuwe Veste wordt op dit moment bewoond door Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, Ipse de Bruggen, Linq Media, Muziekschool Voorne en Theater Twee Hondjes. Samen met u hopen zij er een mooie verjaardag van te maken!

 

Vrijdag 16 februari

Cultuurhuis Nieuwe Veste – Opzoomerlaan 106 – Hellevoetsluis

Tijd: 10.00 tot 16.00 uur

Entree: gratis