‘Mijn hart is groot genoeg!’


Met een high tea bij gasterij De Bollaarshoeve hebben de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne alle pleeggezinnen op Voorne in het zonnetje gezet. Met ruim 40 ouders en kinderen is er genoten van de ontmoeting en lekkere hapjes.

 

Aandacht voor pleeggezinnen
De Voornse gemeenten vinden het belangrijk om aandacht te hebben voor gezinnen die inspringen op het moment dat ouders niet meer zelf voor hun kinderen kunnen zorgen. Wethouder Paméla Blok (Westvoorne) en burgemeester Gregor Rensen (Brielle) waren aanwezig bij de high tea. Hier bedankten zij namens Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne de pleegouders voor hun inzet en gingen individueel in gesprek met de aanwezigen. Voor veel pleeggezinnen is het een vanzelfsprekendheid om zorg voor pleegkinderen op zich te nemen, en een veelgehoorde uitspraak is dan ook ‘Mijn hart is groot genoeg!’.

 

In de gesprekken tussen de pleegouders zijn veel persoonlijke ervaringen uitgewisseld. Deze varieerden van de complexiteit van kinderen die 18 jaar worden tot de omgang met biologische ouders. Boventoon in de gesprekken bleef de passie van de pleegouders om kinderen in kwetsbare situaties een thuis te geven.

 

Pleegouder worden?
Er is een blijvende vraag naar pleeggezinnen om er voor te zorgen dat kinderen in stabiele gezinssituaties kunnen opgroeien. Mensen die zijn geïnspireerd of nieuwsgierig zijn geworden én een groot hart hebben, mogen contact opnemen met één van de pleegzorgorganisaties: Flexus Jeugdplein (www.flexusjeugdplein.n)l, William Schrikkergroep (www.williamschrikkergroep.nl), Stichting Timon (www.timon.nl) of Horizon (www.horizon.eu).