Grote brand in verzorgingshuis aan de Wetering


Hellevoetsluis – Maandagavond 30 oktober is in een verzorgingshuis aan de Wetering een brand ontstaan. In één van de kamers is door een nog onbekende oorzaak een felle brand uitgebroken, hierdoor kwam er veel rookontwikkeling vrij.

Omdat er sprake was van een ontruiming van personen die minder zelfredzaam zijn is er opgeschaald naar grote brand met GRIP 1. Zo komt er meer brandweerpersoneel ter plekke om te helpen bij evacueren. De brandweer probeert de verspreiding van de rook te voorkomen. Er is één vleugel van het zorgcentrum ontruimd..

Twee bewoners worden gecontroleerd op rookinhalatie. De bewoners worden opgevangen in de centrale hal van het complex.

Ook burgemeester Milene Junius kwam ter plaatse om zich over de situatie te laten informeren. Later sprak zij ook nog met enkele bewoners.

Foto’s: Erik Terpstra

 

Foto’s William van den Handel