Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Schoolplein14 Hellevoetsluis


Op 25 oktober ondertekenden een zevental Hellevoetse scholen, de drie schoolbesturen in Hellevoetsluis, de Rabobank Voorne-Putten Rozenburg, de Johan Cruyff Foundation en gemeente Hellevoetsluis een overeenkomst om  het komende jaar bij maar liefst zeven scholen een Schoolplein14 te realiseren. De verschillende partijen zetten zich samen met de Cruyff Foundation in voor een sportief en gezond leven, en werken samen om kinderen meer te laten bewegen.  


Aangaan samenwerking
De ondertekening vond plaats op het schoolplein van SBO De Windroos, één van de scholen waar een Schoolplein14 gerealiseerd zal worden. De Rabobank VPR overhandigde een cheque en benadrukte hiermee haar rol als maatschappelijke betrokken organisatie die de gezonde leefstijl een warm hart toedraagt. Wethouder Hans van der Velde is erg blij dat het initiatief met publieke en private partijen, zo breed gedragen wordt: “Als JOGG-gemeente zetten wij ons onder de term ‘Lekker bezig! Hellevoetsluis’ al een aantal jaar in om de gezonde leefstijl onder jongeren te promoten. Het doet mij deugd dat ook andere organisaties het belang hiervan inzien en zich hiervoor inzetten, samen kunnen we een hoop bereiken!”

 

Schoolplein14
Schoolplein14 is een initiatief van de Cruyff Foundation, die als missie heeft jeugd vooruit te brengen door bewegen. Schoolplein14 heeft als doel kinderen uit te dagen en te stimuleren met elkaar te bewegen tijdens en na schooltijd. In samenwerking met de school en de leerlingen worden lijnen en kleurvakken (coatings) op de grond en muur aangebracht. Op deze manier worden op natuurlijke wijze spelactiviteiten van kinderen gestimuleerd.