Gebrek aan goede toiletvoorziening voor marktkooplieden opgelost


Gemeente plaatst toiletwagen bij de weekmarkt aan het Woordbouwerplein

Met het plaatsen van een toiletwagen voor de marktkooplieden bij de weekmarkt, biedt de gemeente een oplossing voor het probleem dat ontstaan is na de verhuizing van de bibliotheek. Sinds die verhuizing was het voor de marktkooplieden van de aangrenzende weekmarkt namelijk niet meer mogelijk om in het pand gebruik te maken van het toilet. Marktkooplieden klaagden hierover bij de gemeente.

Te lang een onbemande kraam
Dichtstbijzijnde openbaar toilet was dat van de Hema, maar de ervaring leerde dat de afstand tot de markt te ver is. De marktkooplieden zijn dan bij een toiletbezoek te lang weg van hun kraam. Zeker voor marktkooplieden die alleen werken, is dit niet prettig.
Bovendien opent de Hema twee uur later dan dat de opbouw van de markt begint.

Dichtbij en schoon
De toiletwagen met daarin een dames- en herentoilet met stromend water en elektra, wordt op de dag van de weekmarkt geplaatst op de parkeerplaats aan het Woordbouwerplein. Dit is direct naast het pand waarin voorheen de bibliotheek gevestigd was. Aan het einde van elke marktdag wordt de toiletwagen weer opgehaald.

Snel een oplossing bieden
De toiletwagen komt er al vanaf 4 november. Wethouder Marja Roza- de Pijper: “We hebben begrip voor de situatie van de marktkooplieden en willen hen een passende oplossing bieden. Na gesprekken met de marktcommissie, een afvaardiging van de marktkooplieden, hebben we als gemeente  dan ook snel en adequaat  actie ondernomen .”

De toiletwagen wordt geen openbare toiletvoorziening, maar is alleen bestemd voor gebruik door de marktkooplieden.