Jongens aangehouden na stelen sportauto Hellevoetsluis


Hellevoetsluis – De politie heeft donderdag na een achtervolging twee jongens aangehouden op de Gentiaan en op de Rijksstraatweg in Hellevoetsluis. Eerder die ochtend hebben zij vermoedelijk ingebroken bij een huis aan de Alikruik te Hellevoetsluis

 

Deze inbraak aan de Alikruik vond in de nacht van woensdag op donderdag plaats. De melding kwam donderdagochtend, toen bleek dat de sportauto voor de deur van de eigenaar was gestolen. Politiemensen startten meteen een onderzoek en zagen de auto rijden op de Rijksstraatweg. Helaas verloren ze het voertuig uit het oog, maar al snel zagen andere agenten de twee inzittenden lopen.

Na een achtervolging zijn de twee jongens, van 20 jaar uit Hellevoetsluis, aangehouden. De bestuurder van de gestolen auto kon op de Rijksstraatweg worden aangehouden.
De bijrijder werd met behulp van bouwvakkers die op de Gentiaan aan het werk waren in zijn kraag gegrepen. De jongens zijn meegenomen naar het bureau en zitten vast. Tijdens hun fouillering vonden de agenten ook nog sieraden afkomstig van de inbraak. De sportauto is teruggevonden op de Margrietplaats.

Bron: politie.nl