Veiligheidsdag 2017


Vandaag was weer de jaarlijkse veiligheidsdag. Zo stonden er verschillende tentjes op de Struytse Hoeck met daarin de verschillende hulpdiensten en andere organisaties die de inwoners van Hellevoetsluis informeerden over alle aspecten van veiligheid.

Ze lieten zien wat er zoal mis kan gaan in en rondom de woning en wat de burger zelf kan doen om de veiligheid te vergroten. Zo kon je je aanmelden voor een buurtwhatsappgroep, waarvan er al enkele bestaan, en worden in de buurten waar ze nog niet zijn groepen aangemaakt met de nieuwe aanmeldingen.

Om 11.00 uur werd de dag geopend door de burgemeester van Hellevoetsluis, waarna ze een rondje maakte over het plein, om al het aanbod te bekijken.

Ook kon je je fiets laten graveren, ter preventie van diefstal. En liet de politie zien, wat er met een navigatiesysteem gebeurt zodra deze uit een voertuig gestolen word.

Voor de kinderen was er een speciaal veiligheidspaspoort, met daarin allerlei vragen die ze met een bezoekje aan het winkelcentrum bij de diverse winkels konden beantwoorden, na het invullen konden ze de vragen inleveren bij het kraampje van burgernet, waarna ze een Spinner ontvingen. En ze konden op de foto op een echte politiemotor.

Het team van buurtpreventie was ook aanwezig, zij stonden er vooral om nieuwe vrijwilligers te werven. Ze hebben al veel vrijwilligers die vrijwillig door de buurten gaan om onregelmatigheden te constateren. Maar ze kunnen nog mensen gebruiken. Dus heeft u wel eens een uurtje vrij, dan kunt u zich aanmelden U hoeft niet elke dag op pad te gaan, en sommige mensen combineren het met een rondje met de hond.