Nieuwe damwand nodig


De stalen damwand aan de zuidoostkant van winkelcentrum De Struytse Hoeck, tussen eetcafé ’t Hoeckie en Roobol, is 13 jaar eerder dan verwacht aan vervanging toe. Dat bleek toen eerder dit jaar de damwand en brug voor de Rabobank werden vernieuwd. Het college vraagt de gemeenteraad om hiervoor een krediet van € 475.000 beschikbaar te stellen.

 

Het gevraagde bedrag is voldoende voor het vervangen van de stalen damwand en een gemetselde kademuur. Tegelijkertijd biedt deze noodzakelijke vervanging ook mogelijkheden om dit ‘straatje’ extra ruimte en een aantrekkelijke uitstraling te geven, die past bij de plannen voor het volledige winkelcentrum. Dat is ook de wens van de ondernemers en de winkeliersvereniging. Een werkgroep van ondernemers gaf onlangs de voorkeur aan een variant waarbij extra ruimte wordt toegevoegd en de ontsluiting en inrichting wordt verbeterd. Het gebied sluit dan aan bij de nieuwe omgeving van de vijverpartij die begin dit jaar op de schop is gegaan.

 

De vervanging van de damwand is noodzakelijk.  De realisatie van de door de ondernemers gewenste extra impuls is afhankelijk van financiering vanuit de Vereniging Van Eigenaren