Gemeenten Voorne en Goeree nemen gezamenlijk maatregelen tegen hennepkwekerijen 1


Dinsdag 4 juli hebben de colleges van de gemeenten Brielle, Goeree-Overflakkee, Westvoorne en Hellevoetsluis nieuwe beleidsregels tegen hennepkwekerijen/drugslabs vastgesteld. Het nieuwe beleid bevat maatregelen voor het sluiten van woningen of bedrijfspanden. Als er een hennepkwekerij geconstateerd wordt met 20 of meer plantjes, wordt de woning gesloten voor 3 maanden. Voor bedrijven is dit zelfs 6 maanden. Als er in een woning of bedrijf een handelshoeveelheid harddrugs wordt gevonden, wordt de woning voor 6 maanden gesloten.

Toename drugshandel en hennepteelt

De afgelopen jaren is de hennepteelt en de handel in hard- en softdrugs sterk toegenomen. Ook

worden de laatste tijd steeds meer locaties aangetroffen waar voorbereidingshandelingen worden

gepleegd voor het vervaardigen van hard- en softdrugs, de zogenaamde drugslaboratoria. Artikel 13b Opiumwet, ook wel aangehaald als de Wet Damocles, biedt de burgemeesters de mogelijkheid woningen of panden te sluiten als daar sprake is van drugshandel.

Leefbaarheid en veiligheid

Met de nieuwe gezamenlijke afspraken wordt duidelijk hoe de burgemeesters van Brielle, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis en Westvoorne illegale situaties willen opheffen. De afspraken zijn een uitwerking van het regionaal convenant hennepteelt en onderdeel van de aanpak  van georganiseerde criminaliteit. Georganiseerde criminaliteit is niet direct zichtbaar, maar heeft een enorme impact op de leefbaarheid en veiligheid in een wijk. Daarnaast zijn hennepkwekerijen levensgevaarlijk door onder andere brandgevaar. Zo’n twee keer per dag (!) breekt er in NL brand uit in hennepkwekerijen.

Wanmolen

Zo werd er woensdag al op de Wanmolen een kwekerij opgeruimd. En volgens getuigen, zijn er die dag nog elders kwekerijen in Hellevoetsluis geruimd.

Foto’s Anonieme bron

 Een gedachte over “Gemeenten Voorne en Goeree nemen gezamenlijk maatregelen tegen hennepkwekerijen

  • T de Nijs

    In heel Nederland is er juist een ommekeer bij de overheid dat kleinschalige kweek wordt toegestaan ivm de medicinale werking van cannabis, zou het niet beter zijn om het beter te regulieren en personen met max 5 plantjes gewoon toe te staan. en zeker als personen die het gewoon in de tuin kweken dus zonder lampen gewoon de vrije hand te geven. en dat het mogelijk zo moeten zijn zeker als je het medicinaal gebruikt dat je met toestemming van huisarts en plaatselijke overheid een paar plantjes zou moeten kunnen kweken eventueel met controle op apparatuur. Zeker omdat er in de meeste coffeeshops een te hoge prijs betaald moet worden en er geen controle is op kwaliteit.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.