Brandmelding bij Rubberfabriek blijkt loos


Rond 18.50 uur kwam er via het 112 alarmnummer de melding binnen van brand bij de Rubberfabriek aan de Sportlaan. Daar het via 112 werd gemeld en industrie betrof werd er gelijk met groot materieel uitgerukt. Zo werd ook een blusgroep van Zwartewaal opgeroepen.

Ter plaatse bleef het schuifhek gesloten, waarna de brandweer met hun eigen “sleutel”, de hydraulische schaar het hek opende, vervolgens was er een volgend opstakel, de slagbomen bleven gesloten.

Er waren rookpluimen te zien tussen twee loodsen, waarna de brandweer met een medewerker lopend ter plaatse ging. Al snel werd duidelijk, dat het niet om brand ging, maar om rook uit een schoorsteen van een oven om materialen uit te harden. Deze schoorsteen was volgens de medewerker onlangs verplaatst, waardoor de rook zich op een andere manier verplaatst over het terrein. Deze rook was door een voorbijganger opgemerkt, die 112 had gebeld.

Met deze wetenschap is de brandweer weer vertrokken.

Foto’s: Erik Terpstra en William van den Handel