Koningsdag Hellevoetsluis 2017 *Fotoserie*


Een frisse, maar overwegend zonnige Koningsdag was het vandaag. Op diverse locaties in Hellevoetsluis werden evenementen georganiseerd.

Ontbijt

De dag werd gestart in de Waag, met een ontbijt, mede mogelijk gemaakt door William de Koster. Dit wordt een maandelijks terugkerend evenement, aldus William de Koster.

 

Aubade

Vervolgens ontving burgemeester Milene Junius de kersverse lintjesdragers die de dag ervoor een lintje hadden ontvangen, met ook de lintjes dragers, die in voorgaande jaren een lintje hebben mogen ontvangen. Na een kop koffie en een toespraak van de burgemeester, ging het gezelschap naar buiten, waarna Sempre Crescendo zijn opwachting maakte om het hijsen van de Nederlandse vlag, ter ere van de 50e verjaardag van Koning Willem Alexander, muzikaal te begeleiden. Het hijsen van de vlag werd uitgevoerd door leden van de Hellevoetse Scouting, onder het toeziend oog van zo’n 50 a 60 Hellevoeters. Na het hijsen van de vlag speelde Sempre Crescendo het Wilhelmus.

 

Vrijmarkt Struytse Hoeck

Al vroeg in de morgen was er al een drukke bezetting van kleedjes op winkelcentrum de Struytse Hoeck, er waren toen nog niet veel bezoekers, maar dit was later op de dag wel anders. Vele mensen baanden zich een weg tussen alle goederen die te koop werden aangeboden. Gelukkig bleven de voorspelde hevige buien uit, en was het overwegend zonnig.

 

Mach

Bij Mach op de vestingwallen, was een podium geinstalleerd, hier speelden de hele middag diverse bandjes hun muziek, waar de toeschouwers onder het genot van een biertje, of ander drankje, van konden genieten.

Op diverse andere locaties was ook nog genoeg te doen. Zo was er ook een vrijmarkt bij kinderboerderij de Kerkestee, en was er ook weer de jaarlijkse zeskamp in Nieuwenhoorn. Al met al een geslaagde Koningsdag.