Staat u straks aan het roer in Hellevoetsluis?


Steeds meer taken komen op het bordje van de gemeente. De ene dag buig je je als raadslid over de bouwplannen voor een nieuwe school, de andere dag ben je bezig met het centrum voor Jeugd en Gezin, bedrijventerreinen, veilige oversteekplaatsen of de samenwerking met de andere gemeenten op Voorne-Putten.

 

Maar:

“ Waar beslist nu eigenlijk de rijksoverheid over en wat mag een gemeente zelf beslissen?”

“ Gemeenteraad, burgemeester, wethouders, ambtenaren, wie doet nu eigenlijk wat?”

En:

“ Ik wil actief worden in de Hellevoetse politiek, hoe pak ik dat eigenlijk goed aan?”

 

Meedoen in de lokale politiek is misschien wel eenvoudiger en leuker dan u denkt! Daarom organiseert de Hellevoetse gemeenteraad een cursus voor inwoners die zich met de Hellevoetse politiek willen gaan bezighouden.

 

In sneltreinvaart klaar voor de Hellevoetse politiek

Tijdens vier avonden vergroot u uw kennis over de politiek in het algemeen, leert u meer over de gemeentelijke politiek én leert u vaardigheden zoals debatteren. De cursus wordt gegeven door de organisatie ProDemos en vindt plaats in de avonduren. De cursus wordt samen met de gemeente Westvoorne gegeven. Een deel van de bijeenkomsten zal dus in Westvoorne zijn.

De cursus wordt gehouden in het voorjaar van 2017 en bestaat in totaal uit vier bijeenkomsten, met elk een ander thema.

 

Dinsdagavond 9 mei: introductie en algemene staatsinrichting

Dinsdagavond 23 mei: de gemeenteraad

Woensdagavond 7 juni: debatteren

Dinsdagavond 27 juni: bijwonen raadsvergadering en uitreiken certificaten

 

Actieve rol in gemeenteraad

Deelname aan de cursus is voor inwoners van Hellevoetsluis gratis. Wel zoeken we cursisten die de ambitie hebben om actief te worden in de lokale politiek. Of u die stap aan het eind van de cursus ook daadwerkelijk zet is uiteraard geheel aan u.

 

Doet u mee?

U kunt zich tot 25 april aanmelden bij de griffie van gemeente Hellevoetsluis, via griffier@hellevoetsluis.nl. Ook voor vragen over de cursus kunt u bij hen terecht. Er kunnen maximaal 15 inwoners meedoen.