opening Cultuurhuis Nieuwe Veste


Op donderdag 23 februari opende Wethouder den Brok officieel het nieuwe cultuurhuis aan de Opzoomerlaan, voor het onthullen van het nieuwe logo stond zij nog even stil bij de lange weg die is afgelegd naar het moment van de opening.
Dit gebouw is bijzonder, vertelde Mevr. den Brok, zowel door de diversiteit aan gebruikers alsmede door de duurzaamheid waar tijdens de bouw voor gekozen is, zo zijn er 84 zonnepanelen geplaatst, een warmtepomp en Led verlichting.

Ook was er voor het eerst een nieuwe prijs in Hellevoetsluis, De Johan Veenstra Cultuurprijs, een nieuwe prijs in Hellevoetsluis. Een prijs die elke twee jaar gegeven aan een bijzonder cultureel initiatief, een inwoner, kunstenaar, gezelschap of school.

De allereerste ontvanger van de prijs is meteen de naamgever geworden. Want niet voor niets gaat deze prijs voor het eerst naar Johan Veenstra zelf wie de grondlegger is van het theater in Hellevoetsluis.
Wie deze met bewondering en de nodige emoties in ontvangst nam. Maar niet zonder duidelijk te maken dat hij het niet alleen gedaan heeft.En dat siert Johan en laar zien wij hij is en daarom heeft hij deze prijs dan ook echt verdiend.